העונה נוחתת בת"א הקולקציה העדכנית והחדשה של מעצבת העל המהוללת והאישה הכי צבעונית בעולם האופנה, ויויאן ווסטווד. הקו המעוצב של ווסטווד מתאים לאלה שחשוב להן לבלוט ולהביע את עצמן, ופחות לאלו השואפות להתמזג בהמון. ווסטווד החלה את דרכה בעולם האופנה עוד בשנות ה-70 אז יצרה סטייל חדש של אופנת רחוב מרדנית (לימים אופנת הפאנק), ואף הלבישה בעיצוביה את חברי להקת ה"סקס פיסטולז". מהר מאוד נתפסה ווסטווד כמעצבת אוונגרדית שקשה להתעלם ממנה, וכך היה עם תצוגות אופנה תיאטרליות ומושקעות ותפאורות יוצאות דופן בחנויות הבגדים שלה.
למרות שמוטיבים פאנקיסטיים מופיעים בעיצובים של ויויאן עד היום, קשת ההשראה שלה רחבה וצבעונית בהרבה ותמיד שומרת על קו גרוטסקי אך משעשע. היא מקפידה לחקור תקופות שונות בהיסטוריה של תרבויות שונות בעולם ומושפעת מסגנונות אתניים. היא משלבת טכניקות מודרניות לצד שיטות תפירה עתיקות מתקופות שונות. מובן שגם עולם האופנה לא נשאר אדיש למעצבת, סגנונה ואופייה הייחודי של ווסטווד זיכו אותה בהערכה ופרסים שונים לאורך השנים. היא הוכתרה לאחת מששת המעצבים הטובים בעולם ע"י עורך התנ"ך של האופנה "WOMENS WEAR DAILY", היא זכתה פעמיים בתואר מעצבת השנה בבריטניה ואף זכתה בתואר אבירות מטעם המלכה על תרומתה לעולם האופנה.
בכל עונה מוציאה ווסטווד חמש קולקציות: GOLD LABEL, RED LABEL, ANGLOMANIA, MAN, ACCESSORIES.
קולקציית ANGLOMANIA הנה קו הקז’ואל הצעיר של המותג. קו זה מעניק פרשנות חדשה לצורות ולגזרות האייקוניות של המעצבת לאורך השנים. המחאה האופנתית שמועברת באמצעות הבגדים של ווסטווד תמיד הייתה מיוחדת ובעלת עוצמה, מספרת סיפור השווה את הדמיון. הקולקציה היא ריכוז של כל ההשפעות הללו והלב שלה הוא הגזרות הדינמיות, בהן הייתה ווסטווד חלוצה לאורך כל הקריירה שלה.
קולקציית ANGLOMANIA לסתיו חורף 2009-10 שואבת השראה מאלמנטים שבטיים של שבט הנובה האפריקאי, אחד מהשבטים המרכזיים ביבשת, היושב בהרי הנובה שבסודאן. הדפסי איקאט ובדי ג’קארד ’נגזרו’ מביגוד הילידים במאות ה-17 וה-18 וציורי הגוף שלהם אומצו גם כן על מנת ליצור מחאה גרפית מעניינת המעניקה לקולקציה מגנטיות רב-תרבותית.
גזרות וסילואטות בקולקציה התפתחו מלימוד מעמיק של טכניקות התפירה בהן עשו שימוש בני שבט המסאי (אחד השבטים הראשונים והעיקריים באפריקה החיים לרוב באזור קניה וצפון טנזניה), כמו גם ממחקרו של היסטוריון האופנה מקס טילק אודות בגדים אוריינטאליים בתחילת המאה הקודמת. פלטת הצבעים של הקולקציה עושה שימוש בצבעוניות הנמרצת של בגדי הנזירים הטיבטיים ובני השבטים ב"פפואה גינאה החדשה" בעיקר במטרה להאיר את הימים האפורים של החורף הקודר.
טווח מחירים: 2,000-4,700 שקל
להשיג בלעדית ב- Café bizarre
אופנת על בריטית – ויויאן ווסטווד