בעבר, כמעט כל טכניקה ל-החלקת שיער התקבלה בברכה בכדי שנוכל לזכות בשיער חלק. גיהצנו, הלכנו לישון עם אבועגלה (הידוק השיער בצורה מעגלית סביב קודקוד הראש) על הראש, ביצענו החלקות באמצעים כימיים וכל זאת בכדי להשיג שיער חלק.
המצאת אקדח ייבוש השיער, פן, שינתה את כל כללי המשחק. הפן הפך להיות האמצעי העיקרי להחלקת שיער באופן זמני עד לחפיפה הבאה. למעשה כיום ניתן להחליק כמעט כל סוג שיער אך יש לשים לב לבעלי שיער דליל וחלש ולהימנע משימוש יתר בפן דבר העלול ליצור תופעת דלילות יתר בשיער.
ההבדל המהותי ביותר בין סוגי השיער בעת שימוש בפן הוא משך השמירה על התוצאה המתקבלת לאחר טיפול הפן. בעת עבודה עם פן קיימים מספר כללים שבמידה ונשמור עליהם נקבל תוצאות מרשימות אפילו בבית.
לפני ביצוע החלקה ע”י פן, מומלץ לחפוף את השיער ע”י שמפו ולרככו באמצעות קונדישנר ומסיכת הזנה. פעולות אלו יסייעו לקבלת שיער רך, קל לעיצוב ולהחלקה בזמן קצר. לאחר החפיפה יש לייבש את השיער באמצעות מגבת אך להשאיר אותו לח מעט. לאחר מכן מומלץ להיעזר בחומרי החלקה טבעיים כגון סרום, שמן מרוקאי וכדומה ולהחליק את השיער ע”י מברשת קרמית.
בכל מקרה אין להצמיד את הפן באופן ישיר לשיער!
במידה ויש לך פוני, מומלץ לייבש אותו מצד לצד עד לייבוש מוחלט. באופן זה הפוני יתיישר ונמנע התעגלויות של צמיחה הפוכה בשיער במידה וקיים רק לאחר מכן יש לעבוד עם מברשת עגולה למראה פוני ישר ופחות נפוח.
שיער קצר ודליל יש לייבש רק כ- 30% – 20%. ייבוש מלא עלול להדגיש את דלילות השיער. לצורך יצירת נפח יש להוסיף מעט מוס או כל חומר שיעניק נפח. בכדי לחסוך בזמן יש לייבש את השער לפני פעולת ההחלקה והיישור מלמעלה כלפי מטה.
אין לייבש את השיער במעגלים וזאת על-מנת למנוע תוצאה נפוחה. יש להחליק את השיער ולעבוד בקבוצות שיער קטנות עד לייבוש מלא ולקבלת ברק. רק לאחר מכן ניתן לעבור לקבוצה הבאה.
זהירות – לחות היא גורם ראשוני לחרב פעולת החלקה ויישור.
באדיבות אלי ושי שעיה – מעצבי שיער.