חיפוש באינדקס עסקים

השפעת הקורונה על שוק המסעדנות והשפים הפרטיים

פורסם מאת: RitaB בתאריך: 14 ספטמבר 2021

השפעת הקורונה על שוק המסעדנות והשפים הפרטיים בעולם ובארץ

המגפה העולמית האיצה שוק שכבר היה בשיא פריחתו בעולם – ענף האוכל המקצועי.
יחד עם זאת שוק המסעדנות נפגע בשל הטלת המגבלות על יציאה מהבית וכניסה למקומות ציבוריים, התקהלויות והצורך להציג תו ירוק.
ענף המסעדות שהצטמצם לא השאיר את ציבור הסועדים רעב.
אל תוך החלל הזה נכנסו השפים הפרטיים – ובגדול.

שפים פרטיים רבים רואים פריחה בעסקיהם בתקופה זו.
בארה’ב למשל, מציין ארגון השפים הפרטיים כי יש כ- 5000-6000 שפים פרטיים פעילים ברחבי המדינה, והמספר הזה הולך וגדל מדי חודש בשנה האחרונה.
עסקי השף הפרטי פורחים כאשר יותר צרכנים בוחרים לאכול בבית במהלך הקורונה, ולא במסעדות.

שפים פרטיים

בארה’ב לבדה הנגיף צפוי לגרום לתעשיית המסעדות לאבד השנה 240 מיליארד דולר במכירות, על פי הערכות של איגוד המסעדות הלאומי.
הסגרים דחפו אמריקאים רבים להשקיע יותר זמן באכילה בבית, בין אם זה באמצעות משלוחי אוכל ממסעדות, בישול בבית או הזמנה של שף פרטי.

“מצער ש- Covid-19 העלה את מה שאנחנו עושים על פני השטח, אבל אני מתחיל לראות הרבה אנשים שמסתכלים על השף הפרטי ועל חווית האוכל בבית כאלטרנטיבה מצוינת לחווית האוכל בחוץ ” אמר בריאן דריסקול, מייסד שותף בחברת שפים פרטיים באריזונה
לדברי אנג’לה פרתר, מנהלת חברות ושותפות בקבוצה, תעשיית השפים הפרטיים החלה לפני עשרות שנים בגלל הביקוש למיקור חוץ של ארוחות, אך בהמשך אירועים הפכו לחלק מהעסק, וחלקם בחרו למקד את מרבית מאמציהם במשיכת לקוחות כאלה, של אירועים מיוחדים.
בארה’ב כמו גם בארץ, המגיפה שימשה כרוח גבית לטרנד שממילא גבר, מכיוון שהענף היה בעיצומה של פריחה והמגמה רק התגברה.

כאשר מסעדות החלו להיפתח מחדש לסעודה בפנים ובחוץ ברחבי הארץ, צרכנים רבים עדיין הרגישו שלא בנוח לקחת חלק, במיוחד אם היו להם מצבים בריאותיים בעיתיים.
בעוד הסועדים אולי מכירים את חבריהם וסומכים עליהם, הם אינם יודעים מי יושב בשולחנות השכנים.
כך שלא כולם חזרו ליהנות מארוחות במסעדות אם בפנים או בחוץ.
יתר על כן, החוויה של ללכת למסעדה כיום שונה בהרבה מזו שהיתה פעם.
התפריטים מנוילנים, צוות המלצרים חובש מסכות, השולחנות מרוחקים זה מזה, ויש תחושה של זהירות באוויר במקום שמחה והנאה.

עבור אנשים המעוניינים לחגוג ימי נישואין או ימי הולדת, ארוחה של שף פרטי יכולה לעזור לפצות על האכזבה של החמצת חגיגות שהיתה עלולה להיות חלק מהחוויה האנושית של תקופת הקורונה.
כל מי שהעבירו את האירועים שלהם לזום וביטלו את המפגש החברתי החליטו לחגוג עם ארוחות ערב אינטימיות יותר שהכין שף פרטי עם בני משפחה קרובים ולנסות לפצות על הצמצום והאכזבה על ידי הנאה מושלמת מהאוכל.

“יש לנו הרבה ביקוש מכיוון שרבים פספסו מפגשי חגים, ימי הולדת, סיום לימודים -כל אותם הזדמנויות שאנו נהנים להיפגש בהן בדרך כלל ולאכול יחד “, אמרה מוניק הייוורד, מייסדת שותפה של חברת השפים הפרטיים באריזונה.

מצד שני, לא כל השפים הפרטיים ראו עלייה כזו בהיקף העסק שלהם.
השפית הפרטית קייטי סימונס מנהלת עסק משלה בשיקגו כבר שמונה שנים ומתמחה בבישול למשפחות עסוקות או לאנשים עם צרכים תזונתיים ספציפיים
כשהמגיפה הגיעה לראשונה, העסק שלה נפגע בכ- 50%.
“אנשים באמת התחילו לשים לב לתקציב שלהם. הם היו יותר בבית ובישלו יותר בעצמם” – אמרה – “אך בחודשים האחרונים הביקוש החל לחזור לעצמו. במיוחד מאנשים המעוניינים לאכול מתוך מחשבה על בריאותם.”
כיום סימונס אומרת רואה הרבה יותר עניין במפגשי ארוחת ערב בבית.

אי אפשר להתעלם מכך שהמגיפה עוררה גם משבר כלכלי.
כששיעור האבטלה עלה והתוצר המקומי הגולמי ירד, זה אומר שחלק מהאנשים עלול לחשוב ששף פרטי הוא מחוץ לתקציב שלהם.
מצד שני העובדות הן שעלות של שפים פרטיים דומה מאוד לאותה חוויה במסעדה.
היכנסו למשל לאתר הנקרא פורטל השפים הפרטיים של ישראל וצרו קשר לקבלת הצעת מחיר לארוחת ערב מלאה לטעמכם.
השווו אותה למחיר לאותו מספר סועדים במסעדת גורמה ותגלו בעצמכם.

אנשים שמוכנים להוציא כסף חוויה קולינרית ימצאו את עצמם רגועים יותר אם יזמינו שף פרטי, פחות חשופים לסכנות קורונה למיניהם, ועדיין יהנו מחוויה מושלמת.

שף פרטי



עמוד זה נצפה: 757 פעמים