חיפוש באינדקס עסקים

חג התפוח – ערכים תזונתיים

פורסם מאת: בתאריך: 29 אוגוסט 2012

חג התפוח - ערכים תזונתייםלקראת חג התפוח 2012 ערכים תזונתיים של כל סוגי תפוחים באדיבות תאגיד הפירות בראשית מפסגות גליל – גולן

תפוחים
מאז ומתמיד ידוע המשפט – "תפוח ביום ולרופא שלום". אז בואו נראה למה זה אכן כך:

התפוח נחשב מזון מאוד קל לעיכול ומתאים לאכילה גם כפרי ראשון אצל תינוקות (ללא הקליפה כמובן) וגם בקרב מי שסובלים מבעיות במערכת העיכול. הוא נחשב אחד הפירות הבריאים ביותר בגלל תכולה עשירה של סיבים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים (חומרים צמחיים התורמים לבריאות).

התפוח ידוע כמתאים לטיפול בעצירות ובשלשולים. הסיבה נובעת כנראה מתכולת הפקטין הגבוהה המאפשרת מחד פעילות תקינה של מערכת העיכול ומאידך, במקרה של שלשול, ספיחה של נוזלים. בנושא העיכול הוא מומלץ גם למניעת צרבת (וכאן רצוי לבחור בתפוחים המתוקים). גם רופאי השינים מכירים ביתרונותיו של התפוח וטוענים כי אכילתו תורמת לחיזוק החניכיים ובאין אפשרות לצחצח שיניים , אכילת תפוח יכולה להוות תחליף לא רע לצחצוח.

תכולה

קלוריות – תפוח בינוני שוקל כ – 150 גרם מכיל 80 קלוריות. זוהי כמות קלוריות הזהה לזו המצויה למשל בפרוסת לחם. התפוח משביע מאוד ולכן בעלות קלורית נמוכה מקבלים ארוחת ביניים שיכולה להקטין את הרעב עד שתגיע הארוחה הבאה.

סיבים – התפוח עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ומכיל כ 3.3 גרם סיבים בתפוח אחד, המהווים כ-13% מהצריכה היומית המומלצת. תוך התפוח ובעיקר קליפתו מכילים כמות גדולה של פקטין שהוא סיב מסיס. לסיבים מסיסים יש אפקט חשוב על תחושת השובע. כמו כן הם מועילים בהורדת רמות הכולסטרול בדם. מחקר צרפתי הראה שאכילת תפוחים תרמה להפחתה ברמות הכולסטרול. סיבים מסיסים מועילים גם בויסות רמת הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת. שאר הסיבים אינם מסיסים ומועילים בעיקר בתהליך העיכול.

ויטמינים מקבוצה B – התפוח מכיל כמה ויטמינים מקבוצה זו. הם חשובים לתפקוד תקין של מערכת העצבים.

אשלגן – מינרל חשוב התורם להפחתה ברמות של יתר לחץ דם. תפוח בינוני מכיל 140 מ"ג אשלגן.
ויטמין E – ויטמין חשוב בעל תפקיד של נוגד חימצון המגן על כלי הדם והעור מנזקי החימצון. תפוח מכיל כ – 1 מ"ג ויטמין E שמהווה 6% מהכמות המומלצת היומית של ויטמין זה.

בורון – מינרל חשוב הדרוש לבנייה תקינה של עצם ומצוי גם הוא בתפוח.

איזופלבונים – אלה חומרים נוגדי חימצון המצווים בתפוח בעיקר ממשפחת הפנוליקים. תרומתם העיקרית היא הקטנת הסיכון ללקות במחלות לב ובסרטן.

פלבנואידים – גם הם חומרים נוגדי חימצון ואלה המצויים בתפוח מקבילים לאלה מצויים ביין האדום. יש להם השפעה מיטיבה על הקטנת סיכון למחלות לב וכלי דם וסרטן. מתוך הפלבנואידים, אחד המיוחדים הוא הקוורצטין. מחקרים הראו שהקוורצטין מגביר את הפעילות נוגדת החמצון של הדם, וכך מסייע במניעת נזק לגוף על ידי חומרים מחוללי סרטן. 

חומצות פרי – התפוח מכיל חומצות פרי שונות כמו חומצה אלגית, מאלית וטרטרית. חומצות אלה מסייעות ככל הנראה בתהליך העיכול ותורמות כמובן למגוון הטעמים החמוץ. התפוח מכיל גם חומצה אסקורבית שהיא למעשה ויטמין C

אודות בראשית:
תאגיד הפירות "בראשית" – מנהיג תרבות צריכה חדשה של פירות, בישראל. בראשית, מאפשרת למעשה, ללקוחות ליהנות מפרי איכותי, מבוקר וממוין, כבר על המדפים. תאגיד "בראשית", מייצר ומשווק כ-50,000 טון פירות בשנה ומטפל בפרי בכל אחד מהשלבים: החל מהמטע, הקטיף, המיון ועד להגעתו לשוק. הפירות של "בראשית" נקטפים ומטופלים במסירות ובמקצועיות ומועברים לבתי האריזה המשוכללים של החברה בגליל ובגולן.
הפירות עצמם, נטועים על ההרים הנישאים של הגליל והגולן המקיימים את התנאים האופטימאליים לגידול פרי יפהפה, טעים ובריא. מבין מגוון הפירות של בראשית קיימים : תפוחים, קיווי, אגסים, דובדבנים, נקטרינה, אפרסק,שסק, ליצ’י משמש, פירות יער ועוד.



עמוד זה נצפה: 501 פעמים

כתבות כלליות

    אני מאשר/ת קבלת דיוור [recaptcha]