חיפוש באינדקס עסקים

לחוש את יפן מקרוב: מוזיאון טיקוטין בחיפה בשתי תערוכות

פורסם מאת: barosh בתאריך: 25 יוני 2015

שתי תערוכות חדשות במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית בחיפה, עוסקות באופנת הרחוב ביפן ובמקומן של הנשים בחברה היפנית.

 
– האראג’וקו סטייל / אופנת רחוב יפנית בצילומיו של קילט דואיטס
– דמות האישה באמנות היפנית
 
אוצרת : ד"ר אילנה זינגר בליין
 
התערוכות התקיימו בין התאריכים 5.7.15 – 26.12.15 
 
הפתיחה: מוצ"ש –  4.7.15 – בשעה 20:00
 
קצת על התערוכות:
 
האראג’וקו סטייל / אופנת רחוב יפנית  עכשווית בצילומיו של קילט דואיטס: 
אוצרת: ד"ר אילנה זינגר בליין 
 
בכל יום פוקדים צעירים יפנים את מוקדי הבילוי התוססים של טוקיו ומחוזות אופנה עירוניים גדולים, בהם הרחובות הסמוכים לתחנות הרכבת של "האראג’וקו" (Harajuku) ושל "שיבויה" (Shibuya). כל זאת כשהם לבושים בבגדים מושקעים במגוון סגנונות מיוחדים, ססגוניים, מרתקים ואף מעט לא צפויים. אופנת הרחוב מהווה מוקד משיכה לתיירים ולצלמים. בני הנוער האופנתיים הללו הם חלק מתת תרבות מרתקת הפורחת בעיר. זו כוללת הערצה של להקות היפ הופ, פופ ורוק שתלבושותיהם משמשות מקור השראה. 
 
העיתונאי והצלם ההולנדי קילט דואיטס (Kjeld Duits), שיגיע לישראל לראשונה לכבוד פתיחת התערוכה, מתגורר ביפן מ- 1982 והשיק בשנת 2002 את "Japanese Streets" – אתר האינטרנט הראשון בשפה האנגלית הסוקר את אופנת הרחוב היפנית. 
התצלומים של דואיטס מתעדים את סגנונות האופנה האקלקטיים, האוונגרדיים והאימפולסיביים ואת היצירתיות, החדשנות והשינויים בהתפתחות אופנת הרחוב ביפן. 
 
דמות האישה באמנות היפנית: 
אוצרת: ד"ר אילנה זינגר בליין 
 
האמנות היפנית המסורתית שנשלטה על ידי גברים, תרמה להגדרת נשים ומקומן בחברה. יש לה תפקיד משמעותי ביצירת אידיאלים נשיים בחברה המובנית של יפן הפיאודלית. החל מהציורים המתארים את יפי בת זוגו האגדית של הקיסר הסיני, יאנג גויפיי במאה ה17 ועד לתיאורים מפחידים של נשים המופיעות כרוחות רפאים אלימות וכבעלי חיים בעלי כוחות על טבעיים, לצורך מעשי נוכלות ופיתוי. 
כמעט ואין נשים גיבורות באמנות, מלבד כמה יוצאות דופן ומיומנות באמנויות לחימה. בדרך כלל, הרואיזם נשי קשור לנאמנות לבעל. בכך האמנות היפנית תרמה את תרומתה לתעשייה משומנת היטב, שמטרתה הייתה ליצור עולם בעל דימוי אידיאלי שנמכר ללקוחות גברים. 
מאפייני היופי הנשי היו שונים בתקופות ובאזורים ביפן. בתערוכה, יש ייצוגים של קורטיזנות מדרג גבוה, הלבושות בגדי פאר, לצד תיאורים של נשים עובדות ממעמד האיכרים. נשות האיכרים הפחות זוהרות, אידיאליות באותה מידה, בגלל תרומתן לחברה היצרנית.
 
אופנת רחוב יפנית
 


עמוד זה נצפה: 528 פעמים

רכילות

    אני מאשר/ת קבלת דיוור [recaptcha]