קונכיות במילוי תפוחי עץ וצימוקים – קינוח לראש השנה באדיבות השפית אלינור רבין
מצרכים ל-10 מנות:
1 חבילה קונכיות בצק עלים למילוי “שלושת האופים” (10 קונכיות)
1 ק”ג תפוחי עץ גרני סמית
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
100 גרם צימוקים (לפי הטעם)
מצרכים ל-10 מנות:
1 חבילה קונכיות בצק עלים למילוי “שלושת האופים” (10 קונכיות)
1 ק”ג תפוחי עץ גרני סמית
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
100 גרם צימוקים (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
אופים את הקונכיות לפי אופן ההכנה המופיע על האריזה, קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות קטנות, מטגנים את התפוחים מספר דקות בחמאה ובסוכר,תוך בחישה. מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והצימוקים. מצננים מעט. ממלאים כל קונכיה אפויה בכף גדושה מהמילוי ואופים 15 דקות נוספות.
מגישים באהבה את הקינוח לראש השנה.