"וְשָׂרַף אֶת הַבֶּגֶד אוֹ אֶת הַשְּׁתִי אוֹ אֶת הָעֵרֶב בַּצֶּמֶר אוֹ בַפִּשְׁתִּים" (ויקרא י"ג, פס’ נב). מקור הביטוי נמצא בבסיס של מלאכת האריגה בנול, עוד בימי המקרא. שתי הם החוטים המתוחים על הנול וביניהם מעבירים את הערב.
בכל הקשור לעיצוב השיער, משתמשים בטכניקת השתי וערב על מנת ליצור משחקי תלת מימד בשיער ולהעניק מראה ייחודי ומעניין. מי שהעלה על נס את תסרוקת השתי וערב שצפויה להיות אחד מהטרנדים החמים הוא מעצב העל אלכנסדר מקווין בתצוגתו האחרונה.
באמצעות טכניקת השתי וערב ניתן ליצור תסרוקות רבות. החל מתסרוקות אסופות לחלוטין ועד תסרוקות פזורות או חצי אסופות. אם רוצים להוסיף משחק לתסרוקת מומלץ לעשות אותה כאשר יש גוונים בשיער או אפילו להשתמש בתוספות שיער בצבעים שונים.
הטכניקה פשוטה:
מחלקים את השיער לשלושה חלקים (שמאל, ימין ואחורה). מתחילים מהחלק הימני ובו "סורגים שורת שיער", בדומה לטכניקת יצירת גוונים. את השורה ה"סרוגה" מרימים כלפי מעלה ומתחתיה מכניסים קצוות שיער שנמשחת מכיוון העין לרוחב הראש ולכוון הקרקפת, בדומה לאיסוף השיער בקוקו. מרססים בספריי על מנת לייצב ומעליה מניחים לאורך הראש את השורה ה"סרוגה".
ממשיכים כך עם קצוות השיער בהם לא נגענו, תוך חיזוק עם ספריי בין שלב לשלב. מסיימים את חלק הראש הימני וסוגרים בגומייה.
את אותו הדבר יוצרים בצד השמאלי של הראש. עם החלק התחתון ניתן לשחק וליצור פקעת עורפית (לקבלת מראה מדוייק של מקווין), קוקו אסוף, צמה וכדו’.
על מנת ליצור תסרוקת אסופה ומיוחדת, אורגים גם את החלק התחתון מהעורף כלפי קודקוד הראש, מחברים בין שלושת החלקים בסיכות ולהשלמת המראה ניתן להשתמש בסיכות פנינים או אקססוריז שונים לשיער.
אם רוצים ליצור תסרוקת פזורה בעלת כתר בשתי וערב, מפרידים את כתר השיער ופועלים בטכניקה דומה. "סורגים" שיער בקו הקרוב למצח, מעבירים קצוות שיער מצד ימין, הקרוב לעין לכיוון צד שמאל, מניחים את הסריגה לכוון העורף. מחזקים עם ספריי, "סורגים" שורה נוספת והפעם מעבירים קצוות שיער משמאל לימין. כך עד שמסיימים את הכתר ומגיעים לקודקוד הראש. מחזיקים בגומייה ומחזקים בספריי. עם שאר השיער ניתן לשחק איך שרוצים- פן, בייבי ליס, תלתול וכדו’.
תסרוקת שתי וערב.
באדיבות: המאפר ומעצב השיער יניב קצב.
תסרוקת שתי וערב – יניב קצב